Nieuwbouwwoning Haren 2

Projectomschrijving

Op een vrije kavel aan de Oosterweg in Haren (de Harener Holt) is in opdracht van JK Houses een ruime villa ontworpen. De klassieke belijning van de archetype woning is onderbroken door het toevoegen en uitsnijden van volumes. Hierdoor krijgt deze villa veel ruimtelijke kwaliteiten en een speels karakter.

Door het toevoegen en uitsnijden van volumes (vide, dakkapellen, uitbreiding) ontstaan er bijzondere plattegronden. Door veel glas toe te passen ontstaan er ruime zichtlijnen en worden ruimten verrast door het lichtinval. Een bijzonder, ruime woning die past als een maatpak.

De kleurstelling van de materialen is natuurlijk van aard. Het zijn natuurlijke materialen. De basiskleur, van de gevel en het dak, is donker en is een combinatie van zwart, (donker)grijs en bruin. De toegevoegde en uitgesneden volumes worden o.a. bekleed met houten (red cedar) delen en zijn in contrast met de basiskleur en geven een speel karakter. Door de minimalistische uitvoering en detaillering blijft het beeld echter rustig.